Йотова огласи хората, които ще издигнат отново Радев за президент

Промяната задължава много – така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в Свищов политическия проект „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, пише „Труд“.

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна – да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя.

„За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички“, добави тя.


Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и според първите заявки ще бъде по-скоро центристка партия.

Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече „читави хора“ от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят.

„Ние имаме много добър старт и стабилност, въпреки политическото говорене служебният кабинет показа, че може да гарантира сигурността на българските граждани, особено в условията на криза, на ковид и на неизвестността, която ни чака“, подчерта тя и допълни, че служебният кабинет е временен кабинет и това не бива да се забравя.

Много се надявам, че следващият парламент ще роди стабилно правителство и в една парламентарна република в кратки срокове ще бъдат компенсирани годините, които са изгубени, посочи още тя.

Йотова заяви, че съвсем скоро ще бъде обявен инициативният комитет за издигането на кандидат-президентската двойка, съобразно сроковете на ЦИК. В него ще има хора с най различни политически цветове и идеи, но „смея да твърдя, че сред тях ще бъде цветът на България“.

Йотова подчерта, че винаги ще бъде част от лявото политическо пространство, затова не се съмнява в подкрепата на българските социалисти и на лявомислещите хора.
В Свищов вицепрезидентът участва в откриването на учебната година в Стопанската академия „Д.А. Ценов“.