Кире Титано и Марио Амстердама повалени и оковани при зрелищния К-19 екшън в Благоевград

Истински екшън се разигра по време на нощна полицейска проверка за спазване на противоепидемичните мерки в Благоевград. Групи ченгета щурмували заведения, които работят въпреки противоепидемичните забрани,  и започнали да пишат актове на клиентите, пише struma.com.

Двама клиенти на един от баровете  в центъра на града направили опит да се противопоставят на действията на полицията, намесили се и други и пред бар „Суинг“ пред очите на десетки свидетели възникнал скандал между известните в града Кирил П., с прякор Титано, и Марио А-Амстердама.

Изведнъж група полицаи страховито наобиколили Титано и Амстердама, повалили ги на земята и сложили белезници. Случайни наблюдатели заснели случилото се. Видеото бързо обиколи социалната мрежа и на него се чува как хората недоумяват защо са задържани двете лица, като не са направили нищо.

По данни на полицията при тях е заведено само едно лице, но отказват да съобщят кой от двамата е останал в полицейската клетка. 

След зрелището в центъра полицейските екипи се отправили към други заведения, които работят в знак на протест срещу мерките. Обект на полицейския щурм се оказала и най-новата дискотека „ГОА“ на младия бизнесмен Мартин Грънчаров, която се намира в комплекс „Ален мак „.

„Около 01. 00 часа в заведението нахълтаха над 30 полицаи, завардиха всички входове и изходи и започнаха да пишат актове на клиентите ни. Част от клиентите буквално си изкарали акъла при вида на толкова много полиция, разказват от персонала на дискотеката, в която имало 80 човека. 

„Полицаите нямат право да съставят подобни актове, със сигурност ще паднат в съда, но това нахлуване посред нощ наистина предизвика истински ужас, коментира лаконично собственикът Мартин Грънчаров.

Проверка и актове са съставени и на клиенти в други заведения. От Aсоциацията на ресторантьорите нарекоха случилото се в Благоевград полицейски терор и поискаха дисциплинарно уволнение на висши полицаи, отговорни за действията на служителите си.

В позицията си от асоциацията пишат: „Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти няма да търпим и приемем. Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, вече подготвят искове срещу отговорните лица.

Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни“. Очакваме коментар от ръководството на ОД на МВР Благоевград.