Д-р Мясников: Датата на раждане ни обрича на определени болести! Ето към какво сте предразположени:

Д-р Александър Мясников е един от най-популярните руски лекари. Голяма слава му донесоха най-вече медийните изяви – в родината си лекарят е известен телевизионен водещ.

Сега д-р Мясников прокара една много интересна теория, която придоби голяма популярност далеч извън родината си. Според специалистът датата на раждане може да повлияе на човешкото здраве.

В ефира на предаването „На най-важното“ той обясни как месецът на раждане е свързан с риска от получаване на една или друга болест .

Специалистът, позовавайки се на данни от Колумбийския университет в САЩ, отбелязва, че изследването на медицинските досиета на около 1,5 милиона души в края на 20-ти век дава възможност да се установи, че в определени месеци на раждане хората често получават еднотипни заболявания.

д-р Мясников болести

Как влияе датата на раждане върху здравето?

„Оказва се, че при родените през януари по-често се среща хипертония и кардиомиопатия, а родените през февруари имат проблеми с дихателната система и дори рак на бронхите“, обясни лекарят.

Според Мясников родените през март имат склонност към заболявания на митралната клапа и аритмии.

Хората с рожден ден през април са по-предразположени към ангина пекторис, а през май те са с ниско тегло при раждане.

Установено е, че родените през юни имат предразположение към инфаркт на миокарда, през юли – към хипертония и заболявания на пикочните пътища, а през август – към астма.

Що се отнася до родените през септември, те като правило имат отслабен стомашно -чревен тракт. Поради това те често могат да се чувстват болни.

Такива заболявания като остри респираторни инфекции, остри респираторни вирусни инфекции и ППИ, се откриват главно при пациенти „октомврийчета“.

Родените през ноември са по-склонни да развият коронарна артериална болест, аритмии и рак на белия дроб.

Хората, родени през декември по правило се сблъскват най-вече с натъртвания и различни механични наранявания, добави Мясников.

Лекарят е убеден, че тези предразположения не са свързани с човешката генетика.

„Това е статистически факт“, подчерта специалистът.. В същото време той заяви, че признава връзка между тези заболявания и периода, в който човек е израснал през първите шест месеца от живота.