Психологът Росен Йорданов разсипа Мангъров: Хората развиват от него хипохондрия. Захапа и Радев: Какъв обединител е той?!

Психологът Росен Йорданов направи интересен анализ на ситуацията по време на кризата с пандемията от коронавирус. В коментара си по Би Ти Ви той засегна и думите и поведението на доц. Мангъров.

„Доцент Мангъров изживява най-силната си година и година на слава.

Според мен той не си прави сметка какво прави. Например така се губи доверието.“, отсече Йорданов.

Той каза по какъв начин кризата влияе на хората.

„Отключва страховете. Хората развиват и хипохондрия“, каза той.

За неспазване на правилата, психологът заяви: Южняците по принцип не спазват правилата. Колкото и парадоксално да изглежда. Не искам някой да ми казва какво да правя. Но зад това стои страх“, заяви той.

„В хората има и умора. Винаги има един двубой между хората и властта. Тук се включиха и други напрежения – политики, неравенства и т.н“, коментира той протестите срещу мерките по света.

„В обществата, в които се придържат към някакви правило, това ще им донесе успех. У нас това не е така. Има недоверие. Това ни пречи. Плаши ни идеята, че отново трябва да се спасяваме по единично- в гората и т.н.“, категоричен е Йорданов.

Той коментира и конфликта между правителството и президента Румен Радев по отношение на бюджета за 2021 год.

„Президентът е типичен пример за това. Обединител?!. Президентът показва, че не се интересува от всички, а от една група. Той не е обединител“, каза той.

„Сега беше моментът да се направи електронно правителство, за да реши проблемът веднъж завинаги. А ние се занимаваме с глупости.“, обясни психологът.

„Със сигурност конфликтът пречи. При нас се насажда мнение за единично спасение. Няма усещане за консолидация“, отговори той на въпрос дали конфликтът между Дондуков 1 и Дондуков 2 пречи за преодоляване на кризата.