Подготвят нов „Закон за защита на държавата“ по примера на кръволока Цанков!

Беззаконието в България, стимулирано от хората на президента Радев от служебния кабинет, начело с Асен Василев и Кирил Петков, както и от партията на определяния като олигарх Иво Прокопиев „Да България“, е на път да достигне неподозирани висоти.

По време на вчерашното заседание на временната парламентарна комисия „Магнитски“ е станало ясно, че правосъдното министерство начело с професор Янаки Стоилов от БСП, готви проект на „Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансовата сигурност на държавата“.

Според вестник „Сега“, който се хвали, че разполагал с концепцията на този законопроект, с него трябвало да се уредят последиците от санкции на трети държави, като тези по „Магнитски“, така че държавата да бъдела „защитена“.

В закона се предвиждали цели два „черни списъка“ – национален списък, който се приемал с решение на Министерския съвет, а за свързаните лица трябвало да има отделен списък.

Задължени да прилагат мерките по този закон щели да бъдат изпълнителната власт и другите органи на държавна власт, държавните и общинските предприятия, публичните предприятия, ръководителите на стратегическите обекти, както и банките.

Те незабавно трябвало да предприемат действия за прекратяване на договорните си отношения с нарочените по списъците лица, както и за недопускане на бъдещи отношения с тях. След като списъците станели факт, това било основание да се започне проверка против лицата от КПКОНПИ.

Сегашната незаконна „работна група“, която „кабинетът Янев“ създаде, се заменяла от Междуведомствен съвет като консултативен орган към Министерския съвет, който се председателствал от министъра на финансите, като в него ще влизат и заместник-министри на правосъдието, на външните работи, на МВР и икономиката, както и зам.-изпълнителен директор на НАП, зам.-председател на ДАНС и подуправител на БНБ.

За този съвет нямало да има банкова, търговска, държавна тайна или служебна тайна. Списъците щели подлежат на предварително изпълнение, а хората, които попаднат в тях, щели могат да обжалват пред Върховния административен съд.

Най-фрапиращото обаче е какво е определението за „свързани лица“. Предвижда се това да бъдат тези лица, за които са установени факти и са събрани данни, че са предоставили материална помощ на лицата, включени в основния списък, или са им съдействали чрез действие или бездействие.

За свързани лица щели да се смятат и управители, прокуристи или ликвидатори на дружества, включени в списъка, физическите лица, които притежават над 1/3 от капитала на дружество, включено в списъка, съпрузи, роднина по права линия – без ограничения, по съребрена линия – до четвърта степен включително, или роднина по сватовство – до трета степен включително.

Трудно е човек да си представи, че в главата на професор по право като Янаки Стоилов може да се роди (или да стимулира създаването) на подобен юридически Франкенщайн.

Но не бива да забравяме, че фашистът Александър Цанков също е бил юрист и професор в Софийския университет, а неговият Закона за защита на държавата, става нарицателен пример за оправдаването на отвличания, изтезания и многобройни убийства, с формална законова уредба.

Което му спечелва определението „кръволок“ и „кървавия професор“, а кабинетът му е назоваван от чуждестраните наблюдатели като „най-ужасното и безскрупулно правителство в Европа“.

За да стане ясно за какво иде реч, да приемем, че лицето „Х“ попадне в списъка на някоя трета държава – сега са актуални санкциите от САЩ, но спокойно може и да са санкции от Русия, Китай или от всяка друга страна, която има аналогична система за наказване на граждани на чужда държава.

След санкционирането му Министерският съвет преценява дали да включи този гражданин „Х“ в „националния списък“ по закона, като опасен за националната сигурност или финансовата система (естествено, без съд и присъда, без доказателства и без прочие ненужни формалности, които макар да са конституционно закрепени, съвсем не интересуват съвремените фашисти – „законотворци“), след което настава истинската вакханалия.

Във втория списък са длъжни да попаднат роднините му до девето коляно, роднините на роднините на жена му и всичките му братовчеди! Всички тези стотици хора, които хал хабер си нямат защо лицето „Х“ е санкционирано от чуждата държава и какво е извършило, в един момент се оказват без възможност за контакт с държавата, без банкови сметки и без никаква защита!

Побира ли ви го умcът! Става дума не само за санкционирания от чуждата държава, но и за всичките му преки роднини (дори и неродените му синове или внуци!), както и роднините му по сватовство, чак до трета степен!

Това прилича единствено на покръстването на българите, за което легендата твърди, че тогава княз Борис І е избил 52-ма боляри, отказали християнството, както и целия им род до девето коляно.

Прилича и твърде много на Закона за защита на държавата на кръволока Цанков. Там извън закона са поставени всички политически противници на режима, имуществото им е конфискувано, а смъртно наказание се дава и за най-малкото прегрешение.

Ако подобен закон, готвен от хората на Прокопиев и хунтата (няма как другояче да се нарече, при положение че ще роди такова закондателно изчадие) на премиера Стефан Янев, стане факт, това ще е позор за България.

Основание страната да бъде изгонена от Европейския съюз, защото да накажеш роднините и хората, които някой ще нарочи за свързани със санкционирано от трета държава лице, дори не е мракобесие.

И то при положение, че има европейски „блокиращ“ Регламент от 1996г., който не позволява прилагане на законодателство и ограничителни мерки на трета за Съюза държава, срещу европейски граждани. Това е тотално беззаконие, фашизъм в най-чистия му вид.

Най-добре е всъщност в този закон да се предвиди, че всички лица от „черните списъци“ автоматично ще имат правото повече да не се наричат българи. Тогава поне ще могат да потърсят защита в някоя нормална страна – като Танзания, Сомалия или Намибия. Там поне фашисти в 21 век навярно няма да има.