Проф. Витанов с плашещо предупреждение за убийство и двоен К-19 пик КАРТИ

Математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 септември 2021 г.

„Най-напред, задължителната програма (извинявайте, трябва да го пиша това, за да няма после хък-мък).

1. Нямам друг профил освен този.

Пазете се от мои фалшиви профили, направени с цел да се ръсят глупости уж от мое име.

2. Ако си хейтър, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено подобаващо, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си хейтър, но не желаеш до съзнанието ти да достига информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете“, така започва поста на проф. Витанов в личния му фейсбук профил.

„Следват картите. Най-напред тази за риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването (МЗ). Виждате, че има раздвижване в негативна посока. Засега е леко. Затова вчера писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). София град още е извън червената зона.

Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим.

Базовото репродуктивно число днес е 1.194. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани.

Писах и казах вече, че мерките са пробити. Министерството на здравеопазването добре ги наложи, но като не се спазват, кел файда, дето има една приказка.

Броят на областите с дифузно разпространение на вируса също леко нарасна – от 4 на 6.

Към хората на първа линия: виждате какво става с част от населението – всеки е компетентен и безсмъртен герой. Идва при тях вируса – бум, тряс и при вас да ги лекувате. Затова използвайте затишието и си прегледайте запасите и организацията. Няма кой друг – вие сте на първа линия в борбата с вируса и с идиотията.

Що се отнася до това, което ни чака, гледате линията 20000 – 40000 – 500000.

Какви са тези числа, не знам, многознайниците хейтъри ще ви осветлят. Като ги гледате, да ви кажа точно какво ще спра на 1-ви октомври. Знаете, че правя кастинг за мой заместник из средата на хейтърите. Такъв няма да се появи, времето за дългосрочни прогнози свърши. Чакам просто 1-ви октомври, за да обявя теоремата за доказана.

Хейтърите могат само да вият и реват, да се тръшкат от яд и злоба по диваните и да заплашват с физическа разправа и убийство. Е, аз ще спра да ви казвам числа от 1-ви октомври (с изключение на базовото репродуктивно число). Ще продължа с картите (които пак са си числа). Числата ще ви ги казват хейтърите, а аз ще си седя на дивана и ще ги коментирам. Досещате се какви ще са коментарите ми. И хейтърите се сещат. Затова никой не се явява на кастинга. Да си страхлив, означава да виеш и да ревеш анонимно, а не да излезеш с името си пред целия народ и да правиш анализи и прогнози.

Толкоз по тоя въпрос. Що се отнася до вторичния пик, последния път като бях при Виктор Николаев в Нова телевизия, нарисувах три картинки на възможностно развитие. Намерете го това интервю и вижте картинките. Вижте особено последната – тогава и оградих част от картинката. Защо я оградих тогава ли? Защото това се очаква да стане, ако мерките не сработят. Отдавна беше това.

Хейтърите още не са загрели, че може да има вълна с двоен пик. Пикът бил само един, пикът бил само един. Абе хейтъри, това не са ви водни вълни. Тия може да имат и първичен и вторичен пик.

Добре, стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля“, написа още проф. Витанов.