ЧЕРНА ЖЪТВА ВЪВ ВЛАСТТА: Коронавирусът донесе смърт и в семейството на Томислав Дончев

Тъжна вест покруси тази сутрин семейството на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Както съобщи, коронавирусът отне силите за живот на баща й Вълчо Вълчев, който е починал днес, след като е бил заразен с коронавирус и не е могъл да се пребори с последствията от него, след предходен инсулт. 

Трагедията обаче не е единствената черна вест във властта, защото научи, че и друг известен политик е споходен от ужаса на пандемията. Вицепремиерът Томислав Дончев е загубил преди дни тъщата си, също покосена от вируса.

Майката на жена му Светлана се е борила повече от седмица с последствията от заразата, но лекарите се оказали безсилни да й помогнат, въпреки, че не е имала други сериозни заболявания. 

Черната серия заради коронавируса в страната не секва е вече близо дузина учители и десетки лекари бяха покосени от заразата. Расте и броят на жертвите в по-млада възраст в последните дни, както и на хората, които не успяват да преборят опасния щам, въпреки че нямат други заболявания. Затова всяка вечер медиците излизат пред болниците със светлини и призовават хората да спазват мерките, да стоят по възможност вкъщи и се надяват пандемията да бъде ограничена. 

Агенция изказва съболезнования и на Томислав Дончев и семейството му!