Манолова сгащи натясно човека на Слави: Искам мъжката ви дума, че…

Обнадеждени сме от приоритетите, които заяви г-н Николов днес. 4 от 5-те съвпадат с нашата програма. Крайното ни решение ще зависи от персоналния състав на Министерския съвет, който г-н Николов ще предложи и от ясните ограничителни линии от ДПС и ГЕРБ. Това каза съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) Мая Манолова в „Панорама“ по БНТ.

„Трябва да се свърши една работа, но е важно кой ще я свърши, заради това имената на персоните са толкова важни за нас. Аз смятам, че ние бяхме ясни от първия момент, в който започнаха разговорите. Срещнахме се в различни експертни формати, за да изясним позициите си“, каза тя.  

„Хората очакват да усетят промяната и по джоба си. Зависи от червените линии и гаранцията, която даваме, че мафиотският модел ще бъде разграден и няма да има влияние на ДПС и ГЕРБ. Искам г-н Николов да даде мъжката си дума, че няма да управлява с телефонни обаждания и наистина ще има кабинет на промяната“, обърна се Манолова към Пламен Николов, който също бе гост в студиото. 

припомня, че именно там .

„Срещу нас в момента са парите на мафията и олигархията. Борисов го няма и не е на власт, но парите на олигархията са на терен. Това е политическа битка, която ще спечелим със смелост, характер и сила“, каза Манолова и изтъкна, че за ИБГНИ е много важно преизчисляването на пенсиите. 

„От 13 години няма преизчисляване на пенсиите. Ще ги преизчислим“, каза той. 

„Ето, имаме първо обещание“, допълни Манолова. 

„Трябва фундаментална съдебна промяна. Няма инвеститори, които ще дойдат в тази ситуация, защото не се чувстват сигурни. Първо, ще започнем през специализираната прокуратура и ще стигнем до края“, каза Николов.