Какво става?! 3/4 от заразените с К-19 в Масачузетс са били напълно ваксинирани

Три четвърти от хората, заразени с коронавирус на обществени събития в Масачузетс, са били напълно ваксинирани, показва проучване на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, предаде Ройтерс.

Изследването установява, че ваксинираните граждани имат сходно по количество наличие на вируса като неваксинираните, което сочи, че за разлика от другите варианти, ваксинираните хора, инфектирани с Делта варианта, могат да предават вируса.

По думите на директорката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски това представлява „кардинално откритие“, което е довело до препоръката на Центровете тази седмица за носене на маски в райони, където случаите нарастват, като превантивна мярка срещу евентуално предаване на вируса от напълно ваксинирани хора.

79 процента от ваксинираните, които са заразени с КОВИД-19 също съобщават за симптоми като кашлица, главоболие, възпалено гърло и висока температура.

Четирима е трябвало да бъдат хоспитализирани.

Няколко прояви в Масачузетс привлякоха в града хиляди туристи от цялата страна. След масовите събирания са установени 469 души с КОВИД-19, като от тях 74 процента са били изцяло ваксинирани, показва изследването. Тестването е установило наличие на Делта варианта при 90 процента от пробите, взети от 133 души.