Италия посърна: Самоуби се лекарят, обявен за национален герой

Д-р Джузепе Де Донно, когото в Италия боготворят заради огромното му сърце и неуморната битка срещу Ковид-19, бе намерен мъртъв в дома си.

„Не искам да повярвам. Губим красив човек, страхотен лекар, който по време на Covid се бореше като лъв, за да спаси стотици животи, често срещу всичко и всички.

Bon voyage Giuseppe, оставяш голяма празнота“, написа бившият вицепремиер Матео Салвини, най-популярният и обичан политик в Италия в момента.

За огромната загуба разказва и нашата сънародничка Пати Бикси на личната си страница във фейсбук, съобщава  Plevenpress.

„Доктор Джузепе Де Донно се самоуби. Един национален герой, един страхотен лекар – смел и самоотвержен.

Едно знаме на нашата надежда в борбата с Ковид. На своя глава започна пръв в Италия, пръв и в света, лечението с хиперимунна кръвна плазма.

И този метод носи неговото име! Терапия Де Донно. Спаси много хора. Стотици. Някои ги издърпа за косите направо от дупката. Всичките му пациенти оцеляха!

Неговата родна Мантуа плаче. И цяла Италия скърби дълбоко. Безутешно!

Беше на 54 години. Имаше дъщеря, съпруга. Роднини. Приятели. Пациенти.

В траур са хора, които са го познавали и хора, които никога не са го виждали…

Всички сме в молитва да бъдат обгърнати във вечна светлина прекрасната му душа и лъвското му сърце!

“Терапията с хиперимунната кръвна плазма струва много малко, почти нищо, лекува бързо и сигурно, не произвежда печалби, камо ли – милиарди.

А аз съм само един селски лекар. Правя, каквото мога и каквото ме е научила медицината. Не съм акционер на Big Pharma,” казваше той.

Д-р Джузепе Ди Донно е професор по пулмология, завеждащ съответното отделение в болницата в Мантуа.

Той е от малцината лекари в Италия, които не са съгласни с наложения режим на задължително ваксиниране. Получава много заплахи и клетви заради това.

Санкциониран е от т.нар. Комисия по етиката, която е проводник на режима. По тази причина напуска работата си в Мантуа и става участъков лекар.

Решава да направи своя болница, в която да прилага научни методи за лечение на Ковида, както и прилаганото от него лечение с кръвна плазма на преболедували заразата. Събира екип от свои колеги съмишленици. За съжаление идеята му умира заедно с него.

На 27 юли т.г. представители на властта влизат в дома му и го намират мъртъв. Обявяват, че е самоубийство. Проф. Ди Донно не е боледувал от нищо до този момент и е бил напълно здрав 54-годишен мъж.