Страхотно: Костадинова финалистка с първи резултат, стреля за нов медал СНИМКИ

Единствената ни медалистка от началото на олимпийските игри в Токио – Антоанета Костадинова, ще има възможност да спечели още едно отличие. Състезателката ни по спортна стрелба се класира за финала на 25 метра пистолет с най-добър резултат – 590 точки.

35-годишната Костадинова беше трета след прецизната стрелба в квалификациите, като събра 293 точки. Днес състезателката от Търговище показа още по-точен мерник при бързата стрелба и даде резултат от 297 точки.

 

Легендарната Мария Гроздева не успя да попадне сред финалистките и зае 27-ото място с 578 точки. Това беше последното състезание в славната кариера на двукратната ни олимпийска шампионка.

Втора в квалификациите се нареди китайката Ксиао с 587 точки, а трета е Виталина Бацарашкина. Именно рускинята стана шампионка на 10 метра пистолет, като с последния изстрел успя да изпревари Антоанета Костадинова преди дни. 

Бацарашкина и германката Дорен Венекамп влизат във финала с резултат от 586 точки. Водачката след прецизната стрелба Зорана Арунович отстъпи до деветата позиция и отпадна.

Финалът е тази сутрин от 8:00 часа българско време.

Снимки: Getty Images/Guliver