Издаде се: Ето кои служебни министри Хаджигенов се мъчи да пробута в кабинета на Слави

Днес от „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ излязоха с нови условия и изисквания към „Има такъв народ“, които днес предизвикаха партията на Слави да излезе с контрадекларация, предизвикала небивал скандал. Поставени ли са под въпрос преговорите за бъдещото управление?

„Условия винаги сме имали – върховенство на правото, върховенство на закона, свобода – тези простички неща“, посочи съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов в ефира на „Денят ON AIR“.

„Предният път Слави Трифонов изчете една купчина с биографии пред телевизора – това се опитваме да предотвратим сега. Преговорите, които започнаха след предишното четене на биографии, са конструктивни и вървят добре.

Очевидно настройката този път е по-различна. Ако изчистим първите две условия – какво и как ще се прави, стигаме до третото условие – кой ще го прави“, добави още Хаджигенов.

Съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ каза, че перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец. И добави, че в служебното правителство има хора, които не са политици, но вършат работата си по възможно най-добрия начин.

„Ако сега ще назначим някого, който ще бъде управляван по телефона по някакъв начин, не е интересно. Това го гледаме достатъчно много години“, подчерта събеседникът.

Относно това кои от имената в служебния кабинет трябва да бъдат гласувани, Хаджигенов уточни, че ако той конструира правителство, би запазил Рашков, Стоилов и Пеканов.

„Бойко Рашков има политическа оцветеност през годините. Янаки Стоилов дори е по-зле. За първи път в най-новата ни история идеологията не пречи на никого. Те зарязаха идеологията и в момента са професионалисти“, заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Относно различията в групата, Хаджигенов сподели, че макар и самият той да няма амбиции за постове, други имали.

„Има неща, които няма да приема, без значение дали са в нашата група или не“, посочи той. И добави, че това, за което се борят, са правосъдие, зелена икономика, образование, здравеопазване.