Алгафари разкри кой е предложил проф. Герджиков за президент, а Велева какво е загубил вече Радев

Ние описахме образа на човека, който трябва да бъде избран. Опитах се да подпомогна в каква посока да бъде. Бербатов и много футболисти и боксьори отговарят на описанието, което дадох, но най-много се вписва Анастас Герджиков. Това заяви пред Нова тв пиар специалиста Нидал Алгафари, който е част от Инициативния комитет, който издига проф.

Анастас Герджиков. 

„Г-н Красимир Велчев предлага на ректорите, те го обсъждат и се стига до името на г-н Герджиков. Те му предлагат, среща се с г-н Велчев и г-н Борисов и се стига до крайното решение. Логично е да се потърси политическа подкрепа. Би било много трудно. Ако не беше подкрепен от ГЕРБ, щеше да му е много по-трудно“, разказа още той.  

„До преди появата на проф. Герджиков, теренът пред Румен Радев беше много спокоен и се смяташе, че победата му е в кърпа вързана, но сега вече не е така. Победата зависи от самите кандидати. Да, ако решим, че това са основните претенденти, зад тях стоят големи партии. Зависи как ще се позиционират и с какви послания ще излязат пред обществото. Този вот е изключително мажоритарен“, допълни го журналистът Валерия Велева.  

„Румен Радев използва махленски език, а не такъв като на държавен глава. Ние сме свикнали с езика на Борисов, но езикът на Радев не трябва да слиза до това ниво. И за двамата не е позволено и не бива да се стига до там“, каза още тя. 

„Фокусът на Радев трябва да е проф. Герджиков, а не Борисов. Ще стане накрая, че Радев се бие с Борисов и накрая печели Герджиков. Радев говори все едно са се напили в кръчма.

„Никога не е стояла опцията да се кандидатира за президент пред Борисов. Достатъчно добре познавам ситуацията. Просто си е говорил“, довърши Велева. 

„Той в две различни ситуации, в две различни времена казва едни и същи реплики. Борисов щеше да излезе на терен, ако не се беше случило това служебно правителство, ако не ползваха вътрешния министър като бухалка. Това е все едно да пребием някого и да го пратим после да се бие с Кубрат Пулев. Вярно е, че би било хубаво кандидатът да е от ГЕРБ, но тя сега е бита от тези министри и се е скрила“, каза още Алгафари.  

„До сега на Радев му бяха сигурни БСП, направи мост към десните, ИТН, ПП също. Той загуби русофилските гласове. На терена има хора, които взимат тези гласове. Той губи патриотичния вот. Губи и ДПС. Аз смятам, че ДПС ще се включат на втория тур. Интересното на ДПС е дали ще издигнат човек с турско име, което не се е случвало от 30 години. Те ще подкрепят обединителя на нацията и говорят за Радев като за разединител“, каза Велева. 

Ако от едната страна е Румен Радев, а от другата Лозан Панов, Нидал Алгафари смята, че ДПС и ГЕРБ ще подкрепят Панов. 

„Юмрукът вместо да обедини, той разедини хора във всички партии. Това Радев не отчете, не разбра и не осмисли. 

„Очаквам да издигнат Рачков. Той е една добра кандидатура, за да се завърши целият спектър“, завърши той.